Monday, May 30, 2016

Bodoh

"Percayalah yanie, in the future bila kau ingat balik banyak mana air mata kau jatuh sebab dia. Banyak mana masa kau terbuang sebab fikir pasal dia. Fikir pasal apa salah kau buat kat dia ni. Dalam mana luka kat hati kau sebab dia. Kau akan rasa diri kau sangat BODOH"

Aku tak faham orang sekeliling aku. Sangat tak faham. Sakit ? Sangat sangat sakit.
Rasa macam kena betray teruk gila. Sedangkan selama ni aku jaga pergaulan aku dengan orang sekeliling. Kau buat apa ? Kau langsung tak fikir apa aku rasa. Langsung tak jaga hati aku. Mungkin itu satu benda yang aku tak tahu pasal kau.
Mesti kau rasa kau paling hebat kan boleh buat macam ni. Tak ingat ke dulu aku yang tolong kau ? Bukan nak mengungkit. Tak. Tapi bilamana orang pandang rendah kat aku sedangkan dialah orang yg aku tolong dulu, rasa dikhianati tu sangat kuat.
4/6 ni genap 2 bulan. 2 bulan yang maha seksa. Move on ? Mungkin tidak. Bega ? Degil ? Kau sendiri yang gelar aku mcm tu. Harapan tinggi menggunung aku dapat. In the end ? Sampah! Sakit sangat. Rasa macam hati kena toreh. Aku tak kuat. Tak pernah kuat. Tapi, aku pegang dengan janji kau. Umur 26 ? Aku tak pernah lupa benda tu. Even waktu entry ni ditulis pun, crystal water kat mata laju turun macam air terjun. Aku tak kuat. Izzyani tak kuat. Kenapa buat Izzyani macam ni ?


"Sebab kau BODOH, Izzyani. Bodoh!"


No comments:

Post a Comment